Zašto se u kuhinji osjeća neugodan miris: potražite razlog na ovim mjestima

Kuhinja je savršeno čista, ali ne miriše svježe?

Hajdemo otkriti što bi mogao biti razlog. U ovom smo članku prikupili 3 potencijalna izvora neugodnih mirisa koji iz nepoznatih razloga uvijek ostaju izvan naše pažnje.

napa

Prašina, dim, naslage ugljika i druga prljavština nakupljena unutar nape mogu se pretvoriti u izvor neugodnih mirisa, stoga prvo što biste trebali učiniti je promijeniti filtere.

Kada završite s prvom fazom, napravite generalno čišćenje nape pomoću spreja za odmašćivanje i četkice za zube – tako ćete moći dosegnuti i najteže dostupna mjesta.

Praznine između namještaja

Često se događa da između štednjaka i kuhinjskog namještaja ostaju praznine koje se s vremenom pune komadićima hrane i prskanjem masnoće.

Kuhinja
Fotografija: © Belnovosti

Ostaci hrane mogu pasti iza i ispod kuhinjskih ormarića, stoga pri čišćenju svakako prijeđite preko tih područja usisavačem ili krpom s produljenim nastavkom.

Cijev ispod sudopera

Čak i ako vaš sudoper izgleda čisto, u odvodu i cijevima mogu biti čestice hrane, masnoće i druge prljavštine. Sve se to pretvara u povoljno okruženje za rast bakterija i pojavu neugodnog mirisa.

Očistite sifon i koristite poseban proizvod za sudoper. Ovi koraci pomoći će u uklanjanju mirisa.

Ranije smo vam rekli gdje staviti vazu s buketom kako bi cvijeće trajalo što je duže moguće.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki