Palačinke će uvijek biti visoke i vrlo ukusne: 3 tajne o kojima ovisi rahljastost i savršena mekoća

Napraviti ukusne, mekane i rahle palačinke nije tako teško kao što se na prvi pogled čini.

Tajne pravljenja palačinki govori kulinarski stručnjak internetske publikacije Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova.

Kako napraviti pahuljaste palačinke

Prvo, važno je ne pretjerivati ​​sa šećerom. Daje zlatno smeđu koricu, ali njegov višak čini palačinke gustima.

Drugo, ne biste trebali dodavati puno jaja, ona također zgušnjavaju tijesto. Jedno jaje je dovoljno za pola litre tijesta.

Treće, soda za gašenje. Ako se tijesto radi na kefiru, često se sodi za gašenje ne dodaje kiselina, misleći da je kefir dovoljan.

palačinke
Fotografija: © Belnovosti

Ovo je pogrešan pristup. Sodu uvijek treba ugasiti octom (limunskom kiselinom).

Prethodno je stručnjak rekao je li potrebno oprati kupus prije kuhanja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki