Uklonite kamenac iz WC školjke – bez izbjeljivača

čišćenje kamenca iz WC školjke često je zastrašujući zadatak, ali možete ga prirodno otopiti s proizvodom koji vjerojatno već imate u svom kuhinjskom ormariću.

WC kamenac kristalizira tijekom vremena jer se minerali u vodi lijepe za površinu s kojom dolazi u dodir i ako se ne tretira bit će teško očistiti.

Kamenac nije samo ružan, već je i nehigijenski jer će se bakterije također zalijepiti za mrlje od tvrde vode i s vremenom se mogu proširiti na cijevi, uzrokujući začepljenja.

Pogledajte više:

Kako očistiti kamenac

Postoji jednostavan trik za čišćenje bez izbjeljivača – i iznenađujuće, tajni sastojak nisu ocat ili soda bikarbona, koji se često koriste za uklanjanje mrlja.

Korištenje limunske kiseline za čišćenje vašeg WC-a učinkovita je i ekološki prihvatljiva alternativa komercijalnim sredstvima za čišćenje.

Limunska kiselina je više koncentrirana i kristalizirana verzija organske kiseline koja se nalazi u narančama, limetama i limunima.

Glavni spoj u vapnencu je kalcijev karbonat, koji se lako razgrađuje u manje komadiće kada je izložen limunskoj kiselini i pretvara se u kalcijev citrat, sol koja se lako ispire.

Sve što trebate učiniti je uliti oko 100 do 200 g limunske kiseline izravno u WC školjku, ne mora biti točna količina jer ćete možda morati upotrijebiti više ako se nakupi kamenac.

Kako biste limunsku kiselinu učinili još učinkovitijom, nakon dodavanja kiseline kuhalo pune vruće vode možete izliti u WC školjku kako bi kamenac brže djelovao.

Pogledajte više:

Zatvorite poklopac i ostavite limunsku kiselinu u WC školjci najmanje sat vremena, za najbolje rezultate ostavite preko noći. To kiselini daje vremena da razgradi mrlje, mineralne naslage i bakterije.

WC školjku potom temeljito izribajte WC četkom. Obratite posebnu pozornost na područja s tvrdokornim mrljama ili naslagama.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki