Koliko često zalijevati rajčice u ekstremnoj vrućini

Istina je da obično preferiraju toplu klimu za razvoj, ali pretjerana toplina stvara stres vašoj biljci i smanjuje njenu proizvodnju. Stoga, kako bi izbjegli takve probleme, moraju naučiti kako pravilno uzgajati rajčice po vrućem vremenu kako bi mogli uživati ​​u plodnoj žetvi.

Kada su temperature iznad 30 stupnjeva

Malčiranje je ključno za rađanje rajčica, posebno kada se uzgajaju po vrućem vremenu.

Dodavanje sloja od 7 centimetara organskog materijala bilo bi idealno za vaše biljke. Neki od najboljih materijala za korištenje su usitnjeno lišće, nasjeckana kora, slama i pokošena trava. Malčiranje održava tlo vlažnim, što je kritično tijekom toplinskih valova.

Pogledajte više:

Rajčice, čak i pod povoljnim uvjetima, trebaju redovito zalijevanje.

Ako je vrijeme prevruće, možda ćete morati zalijevati svoje biljke dva puta dnevno. Bolje je to učiniti jednom ujutro i jednom navečer.

Održavanje tla vlažnim spriječit će pucanje plodova.

Kako biste izbjegli pretjerano zalijevanje, koje može uzrokovati truljenje korijena vaših biljaka, stručnjaci savjetuju da gurnete prst u tlo kako biste osjetili koliko je suho. Ako treba zalijevati, zalijevajte biljku, inače je nemojte zalijevati, koliko god bilo vruće.

U ekstremno vrućem vremenu vrtlari ne mogu posvuda saditi rajčice. Mjesto se mora pažljivo odabrati.

Najbolja mjesta su ona sjenovita. Na taj način zaštitit ćete svoju biljku od opeklina na popodnevnom suncu.

Kada sadite rajčice, zapamtite da je dobra kvaliteta tla uvijek ključna za uzgoj bilo koje sorte. Ako je tlo loše kvalitete, razmislite o dodavanju stajskog gnoja i komposta kako biste ga poboljšali.

Pogledajte više:

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki