Ljepota: Kako papaja može pomoći u oporavku kože?

Hrana koju jedete ima različite učinke na zdravlje vaše kože. Pravilan režim njege kože pomoći će vam postići sjajnu kožu uz uravnoteženu prehranu.

Mnogo je namirnica koje mogu podržati vašu kožu i dati vam besprijekornu kožu. Voće je prepuno vitalnih hranjivih tvari i različitih svojstava koja su korisna za zdravlje vaše kože.

Papaya savjeti za njegu kože

Papaja je još jedno voće puno zdravstvenih prednosti, kao i prednosti ljepote. Trebali biste ga uvrstiti u svoju rutinu njege kože. Možda ste primijetili da tržište ekstrakta papaje uključuje mnoge proizvode za njegu kože jer je izuzetno koristan za vašu kožu. Papaja ima dobra antioksidativna svojstva. Također je bogat vitaminom C koji je također koristan za kožu. Papaja sadrži enzim papain koji je koristan i za opće zdravlje i za kožu.

Prednosti papaje za kožu:

1. Papaja će dati koži vlažnost koja vam može pomoći u borbi protiv suhe i perutave kože. Svakodnevna upotreba papaje za kožu pomoći će vam da dobijete glatku i blistavu kožu.

2. Pomoću papaje možete liječiti simptome starenja. To može smanjiti bore i druge znakove starenja. Također će ubiti mrtve stanice kože i regulirati pigmentaciju.

3. Ovo nevjerojatno voće pomoći će vam u uklanjanju preplanulosti. Papain i vitamin A i C pomažu posvijetliti ton kože i spriječiti tamnjenje.

4. Korištenje papaje za kožu također će pomoći u borbi protiv akni.

5. Podočnjaci su još jedan problem s kojim vam papaja može pomoći

6. Papaja može smanjiti akne i probleme s kožom

Kako koristiti papaju za kožu?

Papaju možete dodati ili primijeniti izravno u svoju prehranu. Također možete napraviti obloge od papaje na licu.
Zgnječite papaju i nanesite je na cijelo lice. Možete ga pomiješati s medom i malo mlijeka (ne koristiti ako imate prištiće) i poslužit će vam kao pojačivač sjaja.
“Neki ljudi mogu biti alergični na papaju. Ako netko ima alergiju na lateks, najbolje je ne koristiti papaju jer može postojati unakrsna alergija između to dvoje. Osobe koje su alergične na smokvu i kivi mogu biti alergične i na papain”, objasnila je dr. Thansiha.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki