To se događa ženama nakon 40

Ovo doživljavaju žene nakon 40.: Mnoge žene nakon 40. doživljavaju krizu srednjih godina kroz stalnu samoevaluaciju brojnih aspekata svog života

Osjećaju da im se strogo sudi, pa stoga još strože osuđuju sami sebe.

Još gora je situacija pred prijetnjom koja nema ništa fiksno, vrijeme, mjesto, intenzitet i nije ništa drugo nego pandemija…

Pa ipak, malo žena u ovim godinama zna da da je godišnje doba, proljeće bi nas uhvatilo za ruku da nas od zime dovede do ljeta života. Pa umjesto uskogrudne samokritike treba ih izdašno nagraditi.

To se događa ženama nakon 40
Karakteristika strogog pristupa žena starijih od 40 godina prema svom životu je potreba za stjecanjem ili redefiniranjem osobnog identiteta.

Tako mnoge žene u ovoj dobi pokušavaju potvrditi svoju osobnost, bilo kroz obitelj ako su u braku, ili pokušavaju nastaviti studij koji su zbog obiteljskih obaveza napustile u prošlosti, ili pak odluče započeti novu karijeru.

Osobito za mnoge žene starije od 40 godina plaćeni posao pozitivno utječe na njihovo psihološko blagostanje.

Uočeno je da su žene koje rade ili počinju graditi karijeru nakon 40. psihički i fizički zdravije od onih koje zadržavaju ili čak smanjuju svoju profesionalnu aktivnost.

Iskustva udanih, rastavljenih ili slobodnih žena starijih od 40 godina razlikuju se međusobno.

Žena koja je prešla 40. godinu i stvorila obitelj možda je ultimativni primjer višestrukih uloga, čovjeka, građanina, partnera, majke, kćeri, prijateljice, kolegice, partnerice itd. Proljeće u punom sjaju…sa puno pluseva i ponekim minusima…

Razvedene žene, osobito nakon 40. godine, imaju više problema s raspoloženjem od udane žene. Unatoč problemima razvoda, međutim, razvod može probuditi ženu za novi početak, nakon veze s problemima. Oni sada preuzimaju svoje živote u svoje ruke, a većina ih uspijeva ne samo preživjeti, već se i etablirati u onome za što su se odlučili.

Danas, također, mnoge žene starije od četrdeset godina ostaju same, (nikada se nisu udavale), što je pojava koja je danas vrlo česta i društveno prihvatljiva. Tako se te žene kreću i žive bez kritika koje bi trpjele ranijih desetljeća, a naravno i bez stresa izazvanog “javnim mnijenjem”.

Neudate žene u 40-ima su tijekom godina razvile veće vještine za samostalan život. Obično su obrazovanije od udanih žena, postižu više profesionalnih ciljeva i imaju manje simptoma depresije.

U današnje vrijeme sve je više žena koje nakon 40. godine prvi put postaju majke i rađaju zdravu djecu, baš kao i mlađe žene.

Manje je poznato da mnoge trudnoće u ovoj dobi nastaju zbog smanjene upotrebe kontracepcijskih mjera jer smatraju da više nisu plodne!

Četrdeseta godina, usprkos svim poteškoćama, jedno je od najljepših i najkreativnijih razdoblja u životu žene u kojem treba uživati ​​u svakom trenutku. Započinje “drugi život”, s iskustvom i mudrošću prethodnog, što joj daje razloge za osmijeh, gledajući se u ogledalo, za iskustva koja je do sada proživjela, ali i za ona koja dolaze.

Ne zaboravi da život bez proljeća ne postoji…

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki