Koje cvijeće posijati u srpnju: 90% ljetnih stanovnika uopće ne zna za to

Biljke posijane sredinom ljeta imaju vremena da ojačaju i razviju snažan korijenski sustav prije početka hladnog vremena, au novoj sezoni oduševit će vas ranim, bujnim cvjetanjem.

U vrućim podnebljima sjeme cvijeća najbolje je sijati u polusjenu u srpnju. I nakon sjetve važno je pratiti vlažnost tla kako bi sjeme ravnomjerno niknulo.

Područje sjetve ne smije biti prekriveno filmom, jer mladi i slabi izdanci mogu jednostavno izgorjeti. Najbolje je pokriti mjesto sjetve pokrovnim materijalom – dobro propušta svjetlost, malo zasjenjuje i zadržava vlagu.

U srpnju možete sijati dvogodišnje nezaboravke. Ova biljka doseže 30 cm visine i dolazi u bijeloj, ružičastoj ili plavoj boji.

Do početka jeseni, sadnice zaborava imat će vremena za uzgoj punopravnih grmova, a već u svibnju biljka će vas oduševiti nježnim cvjetanjem.

cvijeće
Fotografija: © Belnovosti

Forget-me-not će ukrasiti bilo koji sjenoviti prostor. Dobro raste i ispunjava sve praznine u cvjetnjaku. Biljka izgleda sjajno u kombinaciji s lukovicama koje cvjetaju u proljeće.

Nezaboravke možete posaditi i uz staze ili uz rubove gredica.

Sjemenke nezaboravnice sije se površno i lagano utisne u tlo, zatim se dobro navlaži i pokrije pokrovom.

Sjeme klija otprilike 5-7 dana od sjetve. Grmovi se presađuju na stalno mjesto u kolovozu ili sljedeće godine u proljeće.

Početkom srpnja možete posijati zbijeni zvončić u zemlju. Ovisno o sorti, biljka doseže visinu od 20 do 60 cm i brzo izraste u bujni grm. Cvatovi mogu biti plavi, bijeli ili ružičasti.

Ova trajnica ukrasit će svaki cvjetnjak u prvoj polovici sljedećeg ljeta. Zvončić dobro raste na suncu iu polusjenovitim područjima; preferira rahlu zemlju s umjereno vlažnom zemljom.

Zvončić izgleda impresivno posađen sam na travnjaku, kao iu kombinaciji s različkom, akvilegijom i ehinaceom.

Sjeme zvončića sije se površno na vlažno tlo. Prvi izdanci pojavljuju se nakon 7-10 dana.

Transplantacija na stalno mjesto u cvjetnom vrtu provodi se u jesen i proljeće. Cvatnja prepunog zvona počinje u lipnju i može se nastaviti tijekom jeseni ako se izblijedjeli cvatovi uklone na vrijeme.

U srpnju svakako treba sijati ehinaceju. Ova trajnica koja ne zahtijeva mnogo održavanja i otporna je na sušu, izvrsna je za vrt koji nije potrebno održavati. Bijele ili ružičaste sorte obično se uzgajaju iz sjemena.

Do jeseni, sadnice uspijevaju uzgajati male grmove, čije će cvjetanje započeti u srpnju sljedeće sezone.

Sjeme se sije u zemlju i posipa malim slojem zemlje. Prije nicanja, tlo treba biti umjereno vlažno.

Uzgajani grmovi se presađuju na povišena sunčana mjesta s labavim, hranjivim tlom. Echinacea izgleda sjajno u cvjetnim gredicama u društvu s ukrasnim travama, kaduljom i floksom.

Također u srpnju možete posijati trajnicu poput strvine. Ovo je puzavi, gusto lisnati pokrivač visine oko 20 cm. Cvate u svibnju gracioznim bijelim cvjetovima.

Biljka je prilično moćna i za 1-2 godine formira gusti tepih kroz koji korov ne raste.

Jaskolka se odlikuje nepretencioznošću, obilnim cvjetanjem i dekorativnim izgledom. Koristi se za uokvirivanje cvjetnjaka i cvjetnjaka ili se sadi u vrtnim kompozicijama.

Uz pomoć krhotine možete pokriti gole stabljike visokih biljaka, na primjer, floksa, božura ili hortenzija, a također ih posaditi na pozadinu četinjača.

Yaskolka preferira otvorena sunčana područja i nije izbirljiva u pogledu sastava tla.

Sjeme se sije površno na vlažnu zemlju bez prskanja. Ojačane sadnice se prenose na stalno mjesto zajedno s grudicom zemlje.

Ranije smo vam rekli kako pravilno ukloniti izdanke češnjaka kako to ne bi utjecalo na žetvu češnjaka.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki