Pileći parmezan u fritezi: Recept za najukusnije jelo od piletine

Ovaj recept za Air Fryer Chicken Parmesan savršeno je jelo za radnu večer. Jednako je hrskava kao i klasična, ako ne i hrskavija.

Pileći parmezan jedan je od najpopularnijih recepata s piletinom na svijetu. U Grčkoj nije toliko raširen, ali svakako vrijedi probati. I onda ćete ga raditi opet i opet jer je ukusno…

Materijali

4 očišćena pileća filea

1/3 sp. brašno za sve namjene

2 velika jaja

1 sp. panko (japanske krušne mrvice dostupne u supermarketima)

1/4 sp. ribani parmezan

1 cm. slatki sušeni origano

1/2 žličice slatkog češnjaka u prahu

Svježe nasjeckani peršin, za ukras

Provedba

U zdjelu stavite brašno, dodajte sol i malo papra. U drugoj posudi istucite jaja dok ne postanu glatka. U trećoj zdjeli pomiješajte panko, parmezan, mozzarellu, origano i češnjak u prahu.

Pileće filete pobrašnite pa ih umočite u jaja, pustite da višak ocijedi i na kraju ih umočite u smjesu za panko, lagano pritiskajući da se priljube i dobro oblože sve strane.

Pileće filete stavite u fritezu, jedan ili dva komada i pecite na 200 stupnjeva, jednom okrećući, 5 minuta sa svake strane, dok se sir ne otopi i porumeni. Podijelite piletinu na tanjure i ukrasite peršinom.

Jenny

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki