Kako odabrati olovke u boji za dijete: 3 znaka kvalitetnog proizvoda

Možda svaki roditelj pri kupnji proizvoda namijenjenih djeci želi da oni budu a) kvalitetni, b) sigurni.

Danas vas pozivamo da razgovaramo o olovkama u boji.

Naravno, postoji mnogo kriterija po kojima možete odabrati najbolje olovke na tržištu. Odabrali smo one najjednostavnije kako biste test mogli obaviti sami, bez posebnog znanja.

Sukladnost s europskim sigurnosnim standardima

Ako na ambalaži postoji oznaka CE, to znači da olovke sigurno neće sadržavati komponente kao što su nečistoće teških metala i sl.

Sasvim je moguće da zahvaljujući njima boje postanu svjetlije, ali takav se proizvod ne može definitivno nazvati sigurnim.

Olovke u boji
Fotografija: © Belnovosti

Kvalitetno drvo

Kako biste provjerili kvalitetu drva, zašiljite olovke i udišite miris koji ispuštaju – ako miriše na drvo, onda je sve u redu. Ako je “aroma” kemijska, možda biste trebali biti oprezni.

Vodotopivo olovo

Olova topljiva u vodi bolja su od olova od voska, budući da se potonjima često dodaju organska otapala – nepoželjno je da uđu u tijelo bebe kada želi žvakati olovku.

Kako biste provjerili od kojeg je materijala olovo, navlažite ga i povucite po papiru: vodotopivi će ostaviti svijetli trag, dok će onaj na bazi voska ostaviti tamniji trag.

Ranije smo vam rekli što učiniti ako je vaše dijete lijeno.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki