Kako rasporediti namještaj u uskoj sobi: ako uz zidove, onda još više produžite sobu

Mnogi ljudi misle da je u uskoj prostoriji bolje postaviti namještaj uz duge zidove kako bi se maksimalno iskoristio prostor.

Ali ovaj pristup, prema dizajnerici Yulii Tychino, stručnjaku u internetskoj publikaciji BelNovosti, čini sobu još izduženijom.

Možete pitati – što učiniti? Postoji nekoliko opcija za rješavanje ovog problema.

Na primjer, možete kupiti minimalnu količinu namještaja, a zatim ga grupirati i rasporediti na način da ostane što više slobodnog prostora.

Najbolje rješenje je premjestiti namještaj na jednu stranu: to će vizualno povećati prostoriju.

Soba
Fotografija: © Belnovosti

Slijedi sljedeće zanimljivo rješenje, čijom se upotrebom također mijenjaju proporcije prostorije – paravan smješten u kutu.

Uopće nije glomazan, zauzima malo prostora, ali u isto vrijeme ujednačava proporcije sobe.

Obratite pozornost na stolove i druge predmete interijera koji mogu imati okrugli oblik – posebno će se dobro uklopiti u sobu koja kombinira blagovaonicu i prostor za opuštanje. Vrijedno je kupiti ne jedan, već dva stola odjednom – oni će radikalno transformirati dugu sobu.

Ako je moguće, stavite sve što je važno blizu prozora.

Postavite krevet blizu jedan drugome tako da ide preko cijele sobe. Objesite sliku ili fotografije na zid, a u blizini postavite komodu ili noćni ormarić.

U uskom dnevnom boravku na sličan način možete ugraditi radni stol koji će osigurati potreban vodoravni prostor i proširiti prostor.

Prethodno je stručnjak govorio o 3 interijerske tehnike koje kuhinju čine skupljom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki