Više ne režite krumpir za meso na francuski: učinite to drugačije i jelo će ispasti mnogo ukusnije

Mnogi kuhari čine ozbiljnu pogrešku kada kuhaju meso na francuskom.

Izrezali su krumpir na ploške.

Ova opcija za pripremu povrća za uključivanje u popularno jelo teško se može nazvati ispravnom.

Noćurak se mora drugačije drobiti. U ovom slučaju, hrana će ispasti mnogo ukusnija.

Tako stručnjakinja izdanja mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica, pekarica četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, savjetuje da se krumpir za meso ne reže na francuski, već da se nariba.

hrana
Fotografija: © Belnovosti

Po čemu je naribani krumpir bolji od nasjeckanog?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan: takvo povrće tijekom pečenja puno bolje upija tekućinu koju tijekom pečenja ispuštaju ostali sastojci.

Dakle, ribani krumpir “oduzima” sok od mesa i luka. Osim toga, povrće je savršeno natopljeno majonezom.

Kao rezultat toga, jelo ispada mnogo ukusnije.

Dakle, sljedeći put učinite ovo: krumpir ne nasjeckajte nožem, već ribežom.

Dobivenu “slamku” stavite u posudu za pečenje. Zatim položite druge slojeve: majonez, luk, meso, sir.

Ranije je stručnjak podijelio recept za ukusne francuske kotlete.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki