Jednostavan i brz recept: Zapečeni omlet i za prste polizati

Omlet iz pećnice odličan je izbor za doručak, ručak ili laganu večeru. Lako se priprema, bogatog je okusa i može se prilagoditi vašim omiljenim sastojcima.

Evo osnovnog recepta koji možete prilagoditi svojim željama.

Materijali:
8 jaja
1 šalica mlijeka
1 šalica ribanog sira (npr. feta, gruyere ili cheddar)
1 crvena paprika, narezana na sitne kockice
1 zelena paprika, narezana na sitne kockice
1 glavica luka nasjeckana
1 šalica gljiva, narezanih na ploške
Posolite i popaprite po ukusu
Malo maslinovog ulja za tavu

Implementacija:
Zagrijte pećnicu na 180°C.
U velikoj zdjeli umutite jaja s mlijekom dok se dobro ne sjedine.
Dodajte naribani sir, papriku, luk i gljive. Dobro promiješajte.
Smjesu začinite solju i paprom po želji.
Pleh za pečenje malo namastiti i uliti smjesu od jaja.
Pecite u pećnici oko 25-30 minuta, odnosno dok omlet ne dobije lijepu zlatnu boju i čvrst u sredini.
Izvadite omlet iz pećnice i ostavite da se ohladi nekoliko minuta prije nego što ga narežete i poslužite.

Dobar tek!

tromaktiko.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki