U modernim trgovinama doslovno možete pronaći sve što vam srce poželi.
Međutim, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, poziva da se ne zavarate ukusnim pakiranjem i primamljivim obećanjima na etiketi – neki izloženi proizvodi mogu biti daleko od svježeg.
Piletina na žaru
Prvi na popisu proizvoda koje je preporučljivo izbjegavati je piletina na žaru.
Vrlo često beskrupulozni prodavači koriste marinade, začine i sam proces kuhanja kako bi sakrili pravo stanje mesa.
A stanje opreme koja se koristi za pripremu takve piletine često ostavlja mnogo željenog.
Gotov kebab
Drugi način da se sakrije “manje svježe” meso je da se marinira i prodaje pod krinkom gotovog kebaba.
Gotove salate
Nažalost, ne možemo provjeriti je li za pripremu salate korištena svježa, a ne ustajala piletina, kobasica, sir i drugi proizvodi.
A “tone” majoneze, koje se koriste za aromatiziranje nasjeckanih sastojaka, pune su problema s gastrointestinalnim traktom.
Rezanje sira i kobasica
Za rezanje se u pravilu koriste oni sirevi i kobasice kojima je rok trajanja pri kraju, a pakiranje u prozirnu foliju ne pomaže produljenju njihove svježine.
Ranije smo vam rekli kako pomoću jednostavnog trika pire krumpir učiniti ukusnijim.