Drugi ljetni mjesec je pred vratima i čini se da su se ljetni stanovnici smirili sa svojim sadnjama. Većina radi obične stvari – zalijevanje, gnojenje, plijevljenje.
Vrtlari koji samo sanjaju mir nastavljaju saditi nešto gotovo cijele godine. Stoga im je srpanj i sjetveno radno vrijeme.
Iskusni vrtlari kažu da možete saditi ili sijati na svojim parcelama čak iu srpnju.
Kopar
Ako postoji potražnja za svježim začinskim biljem, tada se kopar bez problema može sijati gotovo svaka 3 tjedna. Glavna stvar je prethodno namočiti sjeme i odabrati dobro osvijetljena područja.
Potočarka
Još jedna brzorastuća i korisna kultura. Sije se više puta u sezoni, a žetva se bere unutar ista 2-3 tjedna.
Špinat
Za berbu špinata trebat će nešto manje od mjesec dana. Također je važno namočiti sjeme nekoliko sati prije sjetve.
Tjedan dana za klijanje i još dva tjedna za berbu.
rikula
Prije sjetve potrebno je primijeniti složeno gnojivo, zatim sjeme i obilno zalijevanje.
Za tjedan dana pojavit će se mikrozelenje pogodno za konzumaciju. Za nekoliko tjedana bit će moguće ubrati veliko zelje.
Bosiljak
Bosiljak nikada nikome nije smetao, kako kod pripreme zimnice tako i u svakodnevnom kuhanju. Bosiljak se koristi u pripremi juha, salata i drugih jela.
Posadite bosiljak u srpnju kako biste imali svježe listove za kuhanje.
Ranije smo vam rekli kako koristiti stare novine u svojoj seoskoj kući.