Ono što se ne može prati u perilici: pokvarit će se i oštetiti opremu

Ne mogu se sve stvari koje se nalaze u vašem ormaru oprati u perilici rublja.

Ako ne želite izgubiti svoje omiljene predmete garderobe i same kućanske aparate, nemojte stavljati sljedeće u njegov bubanj.

Volumetrijska posteljina

Ne perite u stroju glomazne predmete s prirodnim punjenjem, poput pernatih jastuka i pokrivača. Puh, vuna i perje mogu postati zamršeni, a vata se može formirati u grudice.

Osim toga, voda čini stvari težima, a stroj ih ne može iscijediti, što dovodi do labavljenja bubnja i kvara opreme.

Predmeti sa kamenčićima i šljokicama

Odjeću koja sadrži kamenčiće, šljokice i metalne gumbe treba prati samo ručno ili kemijski čistiti – pranje u stroju može uzrokovati odlijepljenje malih dijelova, zbog čega odjeća gubi svoju privlačnost.

Perilica za rublje
Fotografija: © Belnovosti

Osim toga, labavi ukrasi mogu oštetiti perilicu: izgrebati bubanj, začepiti odvod i potrgati manšetu.

Krute stvari

Kaputi i jakne od prirodne vune i kašmira deformiraju se prilikom strojnog pranja. Odnesite ih u čistionicu, inače će se vaša statusna odjeća pretvoriti u krpu.

Odjeća od kože i krzna

Odjeću od kože, antilopa i krzna ne smijete prati sami osim ako je ne želite baciti. Isto vrijedi i za predmete od umjetnog krzna. Izuzetak je moderna eko-koža koja se može prati u stroju za pranje rublja na osjetljivom ciklusu bez centrifuge.

Prethodno smo vam rekli kako brzo i učinkovito oprati prozore bez tragova.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki