Tri zdravstvene prednosti vitamina E

Vitamin E je mineral topiv u mastima i antioksidans koji se nalazi u voću i povrću. Ima niz blagodati, stoga je važno da ga konzumirate dovoljno.

Starenje stanica

Vitamin E sprječava oštećenje stanica od slobodnih radikala, što sprječava razvoj demencije i Alzheimerove bolesti. Članak iz 2018. u The Journals of Gerontology: Series A otkrio je da je nizak unos vitamina E povezan s ubrzanim starenjem stanica.

Ravna stopala i stalne glavobolje usko su povezane

Imunitet

Čini se da vitamin E povećava razinu T-limfocita, imunoloških stanica. Članak iz 2018. u IUBMB Life otkrio je da nedostatak vitamina E inhibira imunološki odgovor mijenjanjem funkcije T stanica i proizvodnje protutijela. No također je utvrđeno da dodavanje vitamina E u prehranu može smanjiti ove učinke.

Gubitak pamćenja

Studija iz 2014. objavljena u JAMA-i otkrila je da dnevni unos 2000 IU alfa-tokoferola, oblika vitamina E, usporava kognitivni pad kod Alzheimerove bolesti. zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki