7 vrsta namirnica koje se ne smiju stavljati u zamrzivač

Zamrzivač je jedan od najvažnijih aparata u našoj kuhinji. Vrlo je važan, jer bez njega ne bismo mogli sačuvati razne namirnice koje imamo kod kuće. Kad je hrana zamrznuta, možemo je čuvati duže nego kad je ostavimo u hladnjaku. Ali jeste li znali da postoje neke vrste hrane koje se ne smiju čuvati u zamrzivaču?

Postoji sedam vrsta namirnica koje nikako ne smijete stavljati u zamrzivač.

1. Jaja

Mnoga se jestiva jela skupljaju kad se zamrznu. Međutim, s jajima je suprotno. Svatko tko je pokušao zamrznuti jaje došao bi do sljedećeg zaključka: jaje će eksplodirati kada padne ispod određene temperature. To zamrzivač čini ružnim mjestom za čuvanje jaja. Ako iz bilo kojeg razloga morate zamrznuti jaja, prvo uklonite ljusku, tako ćete izbjeći ovu pojavu.

2. Sir

Sa sirom nećete imati takvih problema ali je vjerojatnije da će se tekstura pokvariti. Lako se usitnjava što otežava rezanje. Ako želite odrezati običnu krišku sira koju ćete staviti na kruh, sigurno ne biste ciljali na tako nešto. To nije samo slučaj s Goudom, već i s francuskim sirevima kao što su camembert i brie. Pouka: nemojte zamrzavati sir.

3. Riža

Možda već znate da se okus riže baš i ne poboljšava ako je ohladite, a to vas je možda navelo na zaključak da bi zamrzivač možda bio bolji. Nažalost, nije ga dobro ni držati tamo. Sve što ćete učiniti jest učiniti ga neukusnijim i ružnijim nakon što ga izvadite odatle. Najbolje je pojesti ga čim ga skuhate.

4. Tjestenina

Kao i kod riže, zamrzavanje tjestenine ne znači da nećete poboljšati njezinu kvalitetu. Upravo suprotno. Možda bi vam se činilo da je dobra ideja skuhati tjesteninu početkom tjedna i zamrznuti je sljedećih nekoliko dana, ali bolje je da to ne pokušavate. Nakon što ih izvadite odatle, izgubit će sav svoj škrob.

Rezultat; Mutni, mekani špageti. bljak! Ali možete napraviti umak i spremiti ga pa sljedeći put samo skuhati špagete.

5. Majoneza

Kremasti umaci poput majoneze ne zamrzavaju se. Kreme ne idu u zamrzivač, što znači da vaša ukusna majoneza neće imati nimalo dobar okus nakon što se odmrzne. Bit će kao zgrušani svježi sir. Šteta, pa ne stavljajte u zamrzivač!

6. Krumpir

Krumpiru ne treba puno pažnje, ali ako ga stavite u zamrzivač vjerojatno ćete biti razočarani rezultatom. Krumpir koji nije kuhan poprimit će zrnasti izgled i neće se svidjeti nekome tko preferira krumpir dobrog okusa. Samo ih stavite u tamni ormar.

7. Konzervirana hrana

Potpuno je nepotrebno zamrznuti konzerviranu hranu. Ove limenke već imaju dovoljno konzervansa, što znači da ih ne morate zamrzavati. Također, ako limenku stavite u zamrzivač, vjerojatno će eksplodirati. Otvorili ste konzervu, ali niste sve pojeli? Zatim možete izvaditi ono što je ostalo i staviti u tupperware i zamrznuti nakon toga

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki