Što ponijeti u avion ako planirate letjeti s djetetom: 8 ideja kako namamiti bebu

Česte “posljedice” leta s djetetom su iscrpljeni susjedi u avionu i umorni roditelji.

Kako biste izbjegli da se nađete u sličnoj situaciji, unaprijed se pripremite za nadolazeće događaje.

U ovom članku pronaći ćete popis igračaka koje će vam pomoći da zaokupite bebu tijekom leta – uz njihovu pomoć dijete neće biti uzrok glavobolje ni vama ni okolini.

Magnetna ploča za crtanje

Ovaj “dodatak” zamjenjuje hrpu papira i hrpu olovaka. Osim toga, uz magnetnu ploču nećete morati tražiti flomaster koji je pao između stolica.

Knjiga naljepnica

Odličan izbor za djecu koja vole lijepiti naljepnice. Odaberite naljepnice sa životinjama, automobilima ili crtanim filmovima prema željama vašeg djeteta.

Zrakoplov
Fotografija: © Belnovosti

Plastelin

Ne morate uzeti cijelo pakiranje – možete se snaći i s malim komadićem plastelina – zauzima malo prostora, a pruža mnogo mogućnosti za kreativnost i razvoj fine motorike. Napravite s djetetom zmiju, pecivo, psa i poslastice za njih.

Lopta za masažu i prsten Su-Jok

Ovi predmeti nježno masiraju bebine ruke i prste, djeluju umirujuće i razvijaju govor i mišljenje. Čak će i majka imati koristi od takve ugodne masaže.

Minijaturne figure

To mogu biti figurice muškaraca, životinja i automobila – uz njihovu pomoć dijete će imati priliku stvoriti razne scene za igru: zoološki vrt, farmu, parkiralište ili cijeli grad.

Omiljena igračka

Prisutnost omiljene igračke u blizini smiruje dijete. Osim toga, bebu lutku ili medvjeda možete hraniti, napojiti, staviti u krevet i razgovarati o tome što se događa izvan prozora.

knjige

Možete uzeti svoje omiljene bajke ili nove priče s uzbudljivim zapletima. Posebno je zanimljivo pročitati knjigu o svom odredištu dok ste na putu.

Prednosti za razvoj

Odaberite one koji odgovaraju dobi djeteta i zapamtite: učiti nešto novo uvijek je zanimljivije zajedno.

Prethodno smo vam rekli kako pomoći djetetu koje se boji mraka.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki