Kako odabrati sudoper za kuhinju: na što još obratiti pozornost osim boje i materijala

Prilikom odabira sudopera za novu kuhinju morate obratiti pozornost na nekoliko važnih točaka.

Osim toga, mora biti prikladnog oblika i boje te biti funkcionalan. A ako uštedite novac i odaberete nešto jeftinije, možete pokvariti cijeli učinak popravka.

Yulia Tychino, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti na području dizajna i interijera, rekla nam je kako odabrati sudoper za kuhinju.

Prvo, razmotrite dimenzije

Ovdje se ne radi samo o obliku – krugu, kvadratu ili drugim otmjenim oblicima.

Uglavnom je ovo mjesto u vašoj kuhinji. Veliki sudoper je praktičan i impresivan, ali nije dobro ako zauzima pola prostora na radnoj površini.

Kuhinja
Fotografija: © Belnovosti

Također morate uzeti u obzir stil kuhinje.

Drugo, razmotrite materijal

Najjeftinija, najtrajnija i najlakša opcija za čišćenje je nehrđajući čelik. Lako se uklapa u interijer, pogotovo ako se u interijeru kuhinje nalaze i drugi metalni predmeti.

Sljedeća opcija je keramika. Sudoperi se smatraju premium, izrađuju se u širokoj paleti boja, ali zahtijevaju pažljivu njegu i odgovarajuću miješalicu.

Kompozitni materijal je kvarcni kompozit ili akril. Također su dostupni u raznim bojama i smatraju se otpornima na nedostatke.

Treće, funkcionalnost

Treba uzeti u obzir da sudoper od nehrđajućeg čelika stvara veliku buku kada se u njega ulijeva voda ili se u njega stavlja posuđe.

Također morate uzeti u obzir prisutnost površine za sušenje posuđa i drugog pribora, na primjer, mogućnost spajanja ili ugradnje dodatnih slavina za pitku vodu iz filtra, kao i uzimanje u obzir prisutnost odvodnih sustava i drugih mogućnosti.

Prethodno smo vam rekli koja će 3 rješenja interijera biti korisna za vaše zdravlje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki