Koje trešnje je bolje kupiti: crvene ili žute – po tome se razlikuju

Žute trešnje su slabijeg okusa od crvenih, ali imaju mnogo korisnih svojstava.

Mi vam kažemo zašto u svoju prehranu morate uključiti ne samo crvene, već i žute trešnje.

Prednosti žutih trešanja

Žute trešnje su bogate vitaminima A, C, E, PP i skupine B, kalijem, magnezijem, kalcijem, fosforom i jodom.

Potonjeg ima više nego u bilo kojoj drugoj bobici. Žute trešnje su vrlo korisne za osobe koje pate od bolesti štitnjače.

Ova bobica također poboljšava rad gastrointestinalnog trakta, pomaže protiv disbioze, sprječava stvaranje krvnih ugrušaka i normalizira razinu kolesterola.

trešnje
Fotografija: © Belnovosti

Osim toga, konzumacija trešanja pomaže u eliminaciji štetnih tvari iz organizma i smanjenju tjelesne težine.

Prethodno smo vam rekli zašto se pakiranje špageta ne smije otvarati s uže strane.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki