Zašto ostaju mrlje na odjeći i nakon pranja: 4 uobičajene pogreške

Pranje odjeće prema svim pravilima nije tako lako kao što se čini. Pogreške učinjene tijekom procesa čišćenja rezultiraju mrljama, deformacijom tkanine i gubitkom boje.

Pozivamo vas da saznate što ne smijete činiti prilikom pranja odjeće želite li da vam omiljeni predmeti iz garderobe traju što dulje.

Dugo čekanje

Ne odgađajte pranje za kasnije – nakon nekoliko dana mrlja se može toliko upiti da se čak ni najpouzdanije sredstvo za uklanjanje mrlja neće moći nositi s njom.

Operite mrlju odmah nakon što se pojavi, a ako niste sigurni u svoje sposobnosti, otiđite u kemijsku čistionicu.

Trljajte mrlju

Nikada nemojte trljati predmete izrađene od tanke, osjetljive tkanine – kao rezultat takvih manipulacija, vlakna postaju vrlo tanka i odjeća izgleda iznošeno.

Perilica za rublje
Fotografija: © Belnovosti

Umjesto četke ili tvrde spužve tijekom pranja, uzmite papirnati ubrus, salvetu ili suhu krpu i lagano obrišite mrlje. Nakon toga predmet treba oprati na za to prikladan način.

Koristite kipuću vodu

Zbog vruće vode, neke vrste mrlja samo se gušće talože na tkanini – kao rezultat toga, mrlju koja u početku nije bila teška, postalo je teško ukloniti. Umjesto u kipućoj vodi, odjeću perite u toploj vodi.

Koristite izbjeljivač

Izbjeljivač nije prikladan za pranje svih tkanina – na primjer, ovaj proizvod je kontraindiciran za predmete od osjetljivih tkanina.

Ranije smo vam rekli što učiniti ako namještaj počne mirisati na pljesniv.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki