Sredstvo za čišćenje podova koje dugo drži podalje od insekata

Ljeti se u našoj kući vrlo često pojavljuju žohari te gmižući ili leteći insekti. Zapravo, ako ne djelujemo na vrijeme, oni grade gnijezda i razmnožavaju se vrlo brzo. Napravite domaći čistač podova koji će ubiti i otjerati sve insekte dugo vremena.

Problem insekata kod kuće lako se može riješiti sredstvom za čišćenje podova koje će ih dugo držati podalje

S dolaskom ljeta i lijepog godišnjeg doba neizbježan je i dolazak nekih insekata. Bilo da lete ili pužu, ova mala, obično bezopasna stvorenja često napadaju naše domove u potrazi za hranom ili sigurnim mjestima za gniježđenje. Ali ovdje objašnjavamo kako ih se riješiti bez upotrebe kemijskih repelenata.

Vrućina napunila kuću letećim i gmižućim kukcima: Kako ih se riješiti bez kemikalija

Držite insekte podalje prirodnim putem

Budimo iskreni, nitko zapravo ne cijeni prisutnost insekata u kući. Većinu vremena pokušavamo intervenirati uz pomoć sprejeva i kemikalija. Naravno, oni ne mogu biti štetni samo za okoliš, već i za ljude jer sadrže razne toksine. Nije slučajno da se na ambalaži uvijek nalazi upozorenje za uporabu u prozračenom prostoru ili, u svakom slučaju, prozračivanje prostora u kojem se određeni proizvodi koriste.

Iako se kemijski proizvodi na tržištu smatraju najučinkovitijima i najpouzdanijima, postoje mnoge prikladne prirodne metode za savršeno držanje insekata. Konkretno, redovito pranje poda s mješavinom dvaju jednostavnih sastojaka pomoći će vam da otjerate kopnene insekte poput žohara i mrava, kao i leteće insekte poput muha i komaraca.

Pronalaženje insekata u kući sasvim je normalno, pogotovo s dolaskom ljeta. Ovi mali uljezi obično traže hranu ili mjesta za gniježđenje. Stoga je prije svega važno pripaziti na red i čistoću te ih spriječiti da pronađu ostatke hrane. Zatim možete nastaviti s pranjem poda. Pogledajmo zajedno kako to učiniti s dva sastojka koji prirodno drže insekte podalje.

Sastojci za pranje poda

Dva ključna sastojka za izvrsno sredstvo za čišćenje podova otporno na bube su žuti sapun i jabučni ocat. Prvi, manje poznati, svojevrsno je sredstvo za čišćenje na bazi vode, kokosovog ulja i glicerina. Obično dolazi u kockicama i tekstura mu je dosta mekana. Drugi je, pak, poznatiji sastojak u kuhinjama i koristi se kako za pripremu i začinjavanje hrane tako i za čišćenje. Posebno se u potonjem ističe svojom prirodnom snagom odmašćivanja.

Žuti sapun savršeno je sredstvo protiv insekata jer je njegov miris, iako ugodan za ljude, vrlo neugodan za vrlo osjetljiv njuh insekata.

Kako to učiniti

Postupak izrade repelenta za čišćenje vrlo je jednostavan. Jednostavno otopite 30 grama žutog sapuna u posudi tople vode. Nakon što se dobro otopi, dodajte šalicu jabučnog octa. Dobro ih promiješajte, umočite krpu, ocijedite je i nastavite s čišćenjem podova.

Na taj način ne samo da ćete stvoriti nevidljivu barijeru koja sprječava insekte, već i mirisan, čist i savršeno dezinficiran pod.

Izvor: daddy-cool.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki