4 povrća za sadnju u srpnju

Ljeto je ovdje, što znači da će većina vrtlara provoditi vrijeme vani uživajući u toplom vremenu – ali to je također odlična prilika za sadnju nekih usjeva.

Srpanj je savršeno vrijeme jer će sunce obaviti većinu teškog posla u ovo doba godine, tako da možete uživati ​​u svom vrtu dok brzo uzgajate povrće.

Sada je najbolje vrijeme za uzgoj puno zelene salate jer toplo tlo i duži dnevni sati znače da će brže klijati i rasti.

Što je lako uzgojiti u svom vrtu ovog srpnja

Zeleno lišće može se lako uzgajati u srpnju jer može biti spremno samo četiri do šest tjedana nakon sadnje.

Sve što trebate učiniti je osigurati da je tlo dobro drenirano, vlažno i dobro nahranjeno kompostom kako biste osigurali da lisnato povrće brzo napreduje.

Postoji mnogo varijanti koje možete izabrati, kao što su zelena salata, špinat, kelj i blitva, tako da ćete u trenu dobiti svježu, hrskavu salatu ravno iz vrta.

Grah je lako sijati ljeti jer ne zahtijeva potporne strukture kao druge mahunarke i sazrijeva mnogo ranije.

Može se posaditi izravno u tlo i dat će obilan urod sve dok se dobro zalijeva i ima najmanje šest do osam sati sunčeve svjetlosti svaki dan.

Ako odaberete pravu opciju, grah može biti spreman za žetvu samo sedam do osam tjedana nakon sadnje.

Alabash je savršen za dodavanje varivima, juhama i curryjima jer ima blago sladak i papren okus. Za berbu je potrebno samo 50 do 60 dana nakon sadnje.

Posadite sjeme alabashe u dobro drenirano, ali stalno vlažno tlo i pobrinite se da usjev ima najmanje šest sati sunca dnevno kako biste osigurali brzi rast.

Uzgoj začinskog bilja ljeti vrlo je jednostavan jer se može posaditi u posudu i ostaviti na sunčanom dijelu vrta.

Pazite da se posude dobro ocijede i dobro zadrže vlagu i imat ćete obilje začina za ubrati u tren oka.

Kopar i cilantro obično se mogu ubrati samo četiri do šest tjedana nakon sadnje, ali peršinu će trebati malo više vremena i obično mu treba osam do 12 tjedana da dostigne zrelost.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki