Kako napraviti palačinke od peršina: zdrav recept

Jeste li znali da peršin ima bogat vitaminski i mineralni sastav? Na primjer, ovo zeleno sadrži 2,5-3 puta više vitamina C od limuna.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova predlaže da ne propustite ovu priliku da se “napunite” korisnim tvarima i dijeli recept za palačinke od peršina.

Za njihovu pripremu trebat će vam sljedeći set proizvoda:

  • 1 vezica peršina (velika),
  • 3 jaja,
  • 1 šalica brašna,
  • Sol i začini – po ukusu.

Zelje treba oprati i osušiti, nakon čega se mora sitno nasjeckati.

Peršin
Fotografija: © Belnovosti

Kada završite s ovim korakom, razbijte jaja u zdjelu sa nasjeckanim peršinom i dodajte brašno koje prethodno morate prosijati.

Nakon toga, smjesu je potrebno temeljito izmiješati i dodati joj sol (po ukusu). Možete koristiti i svoje omiljene začine.

Palačinke treba peći u dobro zagrijanoj tavi s dodatkom biljnog ulja. Dovoljno je nekoliko minuta sa svake strane dok se ne pojavi lijepa zlatna korica.

Ranije smo vam rekli kako pravilno namočiti grašak.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki