Trikovi s krastavcima: kako ljetni stanovnici postižu ogromne žetve krastavaca

Ako još uvijek samo sanjate o dobroj žetvi krastavaca, nemojte odustati i idite u trgovinu po zelje.

U ovom smo članku prikupili provjerene narodne metode, zahvaljujući kojima možete svojim susjedima pokazati prikupljene krastavce i njihovu količinu.

Prskanje jodnim mlijekom

Prvo što treba učiniti je pobrinuti se za sprječavanje žutila lišća krastavaca. U tome će vam pomoći prskanje jodnim mlijekom, jer jača imunitet biljke i poboljšava otpornost na razne truleži i pepelnicu.

Otopite 30 kapi joda, 20 g sapuna za pranje rublja i 1 litru mlijeka u 10 litara vode, dobro promiješajte i možete početi s obradom gredica krastavaca. Prskanje je dopušteno jednom svaka dva tjedna.

Prskanje na bazi kruha

Drugi način očuvanja zelenog lišća krastavaca je prskanje otopinom na bazi kruha. Zahvaljujući ovoj metodi, vrhovi ostaju zeleni do kasne jeseni, što pomaže produžiti razdoblje plodonošenja.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Uzmite kantu vode i stavite u nju jedan kruh (crni ili bijeli, svejedno). Ostavite jedan dan da se ulije. Zatim procijedite infuziju, dodajte 30-40 kapi joda u kantu vode. Ovaj postupak treba provesti navečer ili po oblačnom vremenu kako bi se spriječile opekline lišća.

Prskanje sirutkom

Ako želite pospješiti stvaranje jajnika, koristite 2 litre sirutke i 150 g šećera, otopljenih u kanti od 10 litara vode.

Ranije smo vam rekli zašto morate ukloniti prašnike ljiljana.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki