Koldunici se tradicionalno pripremaju od krumpira s mljevenim svinjskim, goveđim ili miješanim mesom.
Ljeti možete pripremiti laganiju verziju čarobnjaka – od tikvica i s mljevenim mesom peradi.
Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako napraviti čarobnjake od tikvica.
Potreban:
- tikvice 4 kom;
- pileća prsa 2 kom;
- luk 1 kom;
- jaja 1 komad;
- brašno (škrob) 3-4 žlice. l;
- sol, papar po ukusu,
- biljno ulje.
Kako kuhati
1. Pileći file propasirajte kroz mašinu za mljevenje mesa, ogulite, nasjeckajte i popržite luk, te dodajte u mljeveno meso. Posolite i popaprite po ukusu.
2. Tikvice naribati, po potrebi ocijediti od viška soka, dodati jaje, sol i papar, brašno (ili škrob).
3. Zagrijte biljno ulje u tavi i počnite pržiti vračeve kao one najobičnije na krumpiru.
Poslužite s kiselim vrhnjem, dobar tek!
Ranije smo vam rekli što restorani dodaju kada prže ribu.