Zašto stavljaju ocat u vodokotlić – Rješava temeljni problem

WC je jedan od dijelova stanova i kuća o kojem treba što više voditi računa. Međutim, to se često zaboravlja i mnogi od nas baš i ne uživaju u čišćenju WC školjke. No, ako o njemu ne vodimo dovoljno brige, na tim se mjestima mogu namnožiti bakterije, virusi i prljavština.

Prljavi WC

WC je mjesto gdje se nalazi mnoštvo bakterija, stoga je potrebno pronaći najbolje sredstvo za njegovo čišćenje. Pritom je dobro čišćenje učiniti što jednostavnijim i bržim. Postoji jednostavan prirodni recept za temeljito uklanjanje svih nečistoća, a to je svemogući bijeli ocat.

Ocat kao lijek za sve

Bijeli ocat je popularni naziv za 10% fermentirani alkoholni ocat. Nije boje karamele niti ima okus kao 8% fermentirani alkoholni ocat. Zahvaljujući tome, ne taloži se na stijenkama posuda koje čistimo. Zahvaljujući svojoj cijeni, također je jeftina alternativa za čišćenje. Moguće je koristiti i bijeli vinski ocat, ali on je skuplji i radi se od bijelog vina. Ocat je očito sredstvo koje koristite kod kuće za čišćenje, pranje i poliranje.

Savršeno čišćenje

Bijeli ocat ima nevjerojatna svojstva koja pomažu u održavanju površina bez kamenca i izvrstan je dezinficijens. Također je u stanju polirati glatke površine. Ako želite uspješno očistiti cijeli WC, upotrijebite ga u spremniku za vodu umjesto WC školjke. Vrlo je važan dio toaleta i doprinosi njegovom pravilnom funkcioniranju. Ali ako se zaboravite pobrinuti za njega, ostatak sustava nikada neće biti čist.

Kako to učiniti

Pripremite gumene rukavice, sredstvo za čišćenje kućanstva, spužvu, WC četku i ocat. Stavite ručnik na pod kako biste izbjegli prskanje iz WC školjke. Odvijte poklopac spremnika za vodu i, bez ispiranja, ulijte litru octa. Ostavite ga idealno preko noći. To će ukloniti kamenac, plijesan i moguću hrđu. Ujutro isperite dok sve ne bude čisto. Sljedeća je WC četka. Ako ipak primijetite mrlje, očistite ih sredstvom za čišćenje. Možete koristiti spužvu na rubovima WC školjke i na dasci za rezanje. Nakon ispiranja, WC bi trebao biti svijetlo bijeli.

Obrada otpada

Zakuhate li pola litre bijelog octa i dok ključa polako ulijevate u WC školjku, otklonit ćete prljavštinu koja će se u njoj dugo taložiti. Za najbolje rezultate ostavite ga preko noći. Na kraju očistite WC četkom i pustite vodu.

Izvor: firenews

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki