Ispostavilo se da kotlete možete učiniti ukusnijim s… krekerima.
Da, zahvaljujući ovom popularnom hrskavom kolačiću, jelo će dobiti zanimljivu notu okusa i idealnu konzistenciju.
Jelo će ispasti mekše i nježnije.
Vrijedno je naglasiti da će se krekeri nositi s ovim zadatkom puno bolje od kruha ili naribanog krumpira – popularne komponente mljevenih kotleta.
Tajnu nevjerojatno ukusnih kotleta podijelila je stručnjakinja na polju kulinarstva mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, četvrtorazredna pekarica Yulia Arkhipova.
Kako pravilno dodati krekere u mljevene kotlete
Prvo morate pripremiti smjesu jaja i mlijeka.
Pomiješajte jedno sirovo jaje s tri žlice mlijeka.
U dobivenu kombinaciju dodajte svoje omiljene začine i izlomljene krekere (šest “kvadrata” će biti dovoljno).
Ostavite smjesu dok keksići ne omekšaju.
Kada proizvod dobije željenu konzistenciju, u pola kilograma odmrznutog mljevenog mesa dodajte smjesu jaje-mlijeko-kreker.
Rezultat će biti baza za kotlete. Oblikujte ga u “pucke” i pržite u tavi. Bit će uistinu ukusno.
Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti najdelikatnije čarobnjake.