Domaće knedle kvalitativno se razlikuju od poluproizvoda koji se prodaju u trgovinama. Čak i ako su ovo lijene okruglice, ipak su boljeg okusa.
„Lijeni“ recepti pomažu kada nemate vremena za pripremu omiljenih jela, prateći cijeli tehnološki proces.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti svoje omiljene knedle.
Potreban:
- svježi sir 350 gr;
- brašno 100 gr;
- jaja 2 kom;
- šećera 1 žlica. l;
- maslac 40 g;
- kiselo vrhnje 100 gr;
- sol po ukusu.
Kako kuhati
1. Svježi sir izmrvite kroz cjedilo, a dobivenu masu pomiješajte sa solju, šećerom, dodajte žumanjke i izmiksajte dok ne postane glatko.
2. Brašno prosijati, zamijesiti tijesto, podijeliti na jednake dijelove, svaki razvaljati u “kobasice” debljine 2,5 cm.
3. Narežite ih na komade od otprilike 1,5 cm, zakuhajte vodu, posolite ili pošećerite po ukusu i stavljajte okruglice komad po komad u tepsiju. Bit će spremni kad isplivaju na površinu.
Poslužite s maslacem ili kiselim vrhnjem. Dobar tek!
Prethodno smo vam rekli koje se greške najčešće rade prilikom prženja krumpira.