Kako kuhati lijene knedle: jednostavan recept za vaše omiljeno jelo

Domaće knedle kvalitativno se razlikuju od poluproizvoda koji se prodaju u trgovinama. Čak i ako su ovo lijene okruglice, ipak su boljeg okusa.

„Lijeni“ recepti pomažu kada nemate vremena za pripremu omiljenih jela, prateći cijeli tehnološki proces.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti svoje omiljene knedle.

Potreban:

  • svježi sir 350 gr;
  • brašno 100 gr;
  • jaja 2 kom;
  • šećera 1 žlica. l;
  • maslac 40 g;
  • kiselo vrhnje 100 gr;
  • sol po ukusu.

Kako kuhati

1. Svježi sir izmrvite kroz cjedilo, a dobivenu masu pomiješajte sa solju, šećerom, dodajte žumanjke i izmiksajte dok ne postane glatko.

2. Brašno prosijati, zamijesiti tijesto, podijeliti na jednake dijelove, svaki razvaljati u “kobasice” debljine 2,5 cm.

Vareniki
Fotografija: Pixabay

3. Narežite ih na komade od otprilike 1,5 cm, zakuhajte vodu, posolite ili pošećerite po ukusu i stavljajte okruglice komad po komad u tepsiju. Bit će spremni kad isplivaju na površinu.

Poslužite s maslacem ili kiselim vrhnjem. Dobar tek!

Prethodno smo vam rekli koje se greške najčešće rade prilikom prženja krumpira.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki