Umjesto roštilja, na ugljenu možete uspješno ispeći ribu, plodove mora, gljive ili povrće. Od potonjih se najčešće koriste tikvice, patlidžan i paprika.
Ali s istim uspjehom možete kuhati krumpir na ražnjićima.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako kuhati krumpir na ražnjićima sa svinjskom mašću.
Potreban:
- krumpir;
- salo;
- žarulja luk;
- sol;
- začini po ukusu;
- češnjak;
- biljno ulje.
Kako kuhati
1. Krompir je potrebno oprati, oguliti i narezati na okrugle ploške.
2. Isto radimo i sa lukom i narežemo ga na kolutiće.
3. Svinjsku mast zatim nasjeckajte i skinite kožicu.
4. Pomiješajte sol, začine, biljno ulje i u to potopite povrće, promiješajte, pa redom nanižite na ražanj – krumpir, mast, luk i ponovite.
5. Zamotajte u foliju i pecite na roštilju dok krumpir ne bude spreman. Zatim skinite foliju i pecite dok sastojci ne porumene. Dobar tek!
Prethodno smo vam otkrili tajne koje određuju pahuljastost i savršenu mekoću palačinki.