Kako kuhati krumpir na ražnjićima: originalni recept umjesto kebaba

Umjesto roštilja, na ugljenu možete uspješno ispeći ribu, plodove mora, gljive ili povrće. Od potonjih se najčešće koriste tikvice, patlidžan i paprika.

Ali s istim uspjehom možete kuhati krumpir na ražnjićima.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako kuhati krumpir na ražnjićima sa svinjskom mašću.

Potreban:

  • krumpir;
  • salo;
  • žarulja luk;
  • sol;
  • začini po ukusu;
  • češnjak;
  • biljno ulje.

Kako kuhati

1. Krompir je potrebno oprati, oguliti i narezati na okrugle ploške.

2. Isto radimo i sa lukom i narežemo ga na kolutiće.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

3. Svinjsku mast zatim nasjeckajte i skinite kožicu.

4. Pomiješajte sol, začine, biljno ulje i u to potopite povrće, promiješajte, pa redom nanižite na ražanj – krumpir, mast, luk i ponovite.

5. Zamotajte u foliju i pecite na roštilju dok krumpir ne bude spreman. Zatim skinite foliju i pecite dok sastojci ne porumene. Dobar tek!

Prethodno smo vam otkrili tajne koje određuju pahuljastost i savršenu mekoću palačinki.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki