Šparoge ne kvare vašu figuru, a možete ih uzgajati bez većih poteškoća u svojoj ljetnoj kućici.
Većina ljudi vjeruje da se samo bijele šparoge mogu kiseliti. Ali zeleno nije ništa gore.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla je kako ukiseliti šparoge za zimu.
Potreban:
- šparoge (zelene) – 400 g;
- sol – 0,5 žlice. l.;
- voda – 350 ml;
- češnjak – 2 režnja;
- ocat (5%) -80 ml;
- gorušica (zrna);
- papar u zrnu;
- šećer – 1 žlica. l.
Kako kuhati
1. Za to su najprikladniji mladi izdanci šparoga. Stare je potrebno pripremiti – ukloniti guste stabljike pri dnu biljke.
Stabljike se režu na dužinu da stanu u staklenku. Zatim ulijte kipuću vodu 1-2 minute, nakon čega se voda isuši.
2. Češnjak je potrebno oguliti, ali ne nasjeckati.
3. Pripremite marinadu: u vodu dodajte ocat, sol, šećer, papar u zrnu, zakuhajte, ali nemojte kuhati.
4. U staklenke stavite češnjak, 1 žličicu senfa, klice šparoga i zalijte marinadom.
5. Stavite staklenke u posudu s vrućom vodom i sterilizirajte obradak 10-15 minuta.
Zatvorite poklopce, ostavite vrh prema dolje, pokrijte ručnikom i ostavite na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi.
Čuvati na tamnom i hladnom mjestu.
Prethodno smo vam rekli kako napraviti palačinke od peršina.