Ovo će vas riješiti buba u smočnici hrane

Sigurno ste primijetili da kukci svih vrsta pokazuju posebnu sklonost prema hrani koju imate u svom ormariću. Osobito u ljetnim mjesecima, prejedanje postaje još intenzivnije.

Istina je da svijet nije uništen ako primijetite nekoliko grešaka u paketu. Ali ako se radi o nečemu što se često događa onda pridonosi rasipanju hrane i novca. Dakle, kako biste izbjegli ove neugodne incidente, sve što trebate učiniti je slijediti postupak u nastavku koji traje samo 20 minuta i riješit će vas dosadnih bugova jednom zauvijek.

Izvadite sve iz ormara (5 minuta) To je nezahvalan, ali apsolutno neophodan proces za uklanjanje grešaka.
Raščistite police (2 minute) Sve što vam je palo na police – špageti, brašno, orasi, začini – meta je kukaca. Obrišite police kako biste uklonili svu prljavštinu i sve bakterije koje su se mogle razviti.

Očistite stranice i kutove (2 minute) Iako bube ulaze u pakiranje vašeg proizvoda da bi jele, one izlaze iz njega da bi se razmnožavale. Mnogi od njih čak i preferiraju kutove iz tog razloga i trebali biste ih pažljivo pogledati i očistiti.

Potražite znakove kontaminacije na pakiranjima (3 minute) Što je paket stariji, to ima više mogućnosti da se kontaminira. Potražite znakove istrošenosti na pakiranju, poput malih rupica. Sve što izgleda izlizano bacite i zatim iznesite vreću za smeće iz kuće.

Prevozite hranu u hermetički zatvorenim spremnicima (3 minute) Sve što nije u staklenoj ili plastičnoj posudi s čvrstim poklopcem je u opasnosti od kontaminacije, posebno hrana poput brašna ili žitarica koje su u papirnatim pakiranjima. Bonus koji dobivate (osim što nema grešaka) je to što će vaš ormar također izgledati posebno organizirano.

Vratite sve na police (5 min) Izbjegavajte potpuno popunjavanje polica što je više moguće. Nered uvelike pridonosi najezdi kukaca jer ćete ih teško vidjeti i jer stvara posebno tamno okruženje, koje kukci vole. Također pokušajte ne lijepiti svoje posude na stijenke ormarića.

I posljednji savjet: uvijek potrošite najstarija pakiranja prije nego što otvorite nova i nemojte držati hranu dugo vremena u svom ormariću!

Izvor: spirossoulis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki