Želite li pripremiti ukusan i zasitan doručak koji će vam pružiti energiju do sredine dana?
Onda svakako obratite pažnju na recept za jelo pod nazivom “kajgana na seoski način”.
Jelo ima dvije prednosti u odnosu na jednostavnu kajganu.
Prvo, doručak u “seoskom stilu” je ukusniji.
Drugo, takva kajgana je hranjivija.
I sve zahvaljujući prisutnosti dodatnih sastojaka – krumpira i luka.
Recept za ukusan doručak podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Kako kuhati kajganu na seoski način
Uzmite jedan krumpir, narežite ga na male kockice ili ploške i stavite u zagrijanu tavu u koju ste ulili biljno ulje.
Čim se na površini komadića povrća pojavi zlatna korica, u tavu dodajte nasjeckani luk.
Kad je smjesa od povrća gotova, prebacite je na tanjur.
Dok se smjesa krumpira i luka hladi, umutite četiri jaja.
Pripremljenu smjesu od jaja posolite i popaprite te joj dodajte prethodno poprženu smjesu od povrća.
Dobivenu smjesu izlijte u tavu i pržite dok jaja ne budu gotova.
Rezultat je nevjerojatno ukusno i zadovoljavajuće jelo.
Usput, kajgani na seoski način možete dodati još jedan sastojak – pržene gljive. Ispast će još ukusnije.
Ranije je gurmanima rečeno kako napraviti jednostavnu, ali ukusnu pitu sa zelenim lukom i sirom.