Palačinke od tikvica su ukusno i gotovo dijetalno jelo – sve ovisi o količini brašna i načinu pripreme.
No čini se da se ovog jela možete zasititi samo ako pojedete brdo ovakvih palačinki.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti izdašne palačinke od tikvica sa sirom i šunkom.
Potreban:
- tikvice – 400 gr;
- sir – 100 gr;
- šunka – 100 gr;
- jaja – 2 kom .;
- brašno – 4 žlice. l.;
- sol i papar na okus;
- biljno ulje,
- kiselo vrhnje – 1 žlica. l.;
- češnjak – 3 režnja.
Kako kuhati
1. Tikvicu oprati, naribati na krupnije ribež, posoliti, promiješati i ostaviti 10-15 minuta. Nakon što povrće pusti sok, ocijedite ga.
2. Za to vrijeme potrebno je narezati šunku na sitne kockice, a sir naribati na krupnije ribež.
3. Ogulite češnjak i propasirajte ga kroz prešu.
4. U pripremljenu smjesu od povrća umutiti jaja, dodati kiselo vrhnje i brašno, nasjeckani češnjak, šunku i sir te popapriti.
5. Promiješajte, zagrijte tavu i ispecite palačinke s obje strane na biljnom ulju.
Poslužite s kiselim vrhnjem ili drugim umakom. Dobar tek!
Prethodno smo vam rekli kako spasiti presoljenu juhu.