Na vrućini je običaj spašavati se voćnim napicima, kvasom ili limunadom. Sve ove napitke možete pripremiti u svojoj domaćoj kuhinji.
Evo recepta koji će vam pomoći kada poželite nešto novo.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti koktel od jabuke i đumbira.
Potreban:
- jabuke – 3 kom .;
- limun – 1 kom .;
- đumbir (korijen) – 30 g;
- šećer (med) po ukusu;
- voda – 2 litre.
Kako kuhati
1. Sastojke je potrebno oprati i osušiti papirnatim ručnicima.
2. Jabuke narežite na četvrtine, izvadite im jezgru, stavite u lonac i prelijte s 2 litre vode.
3. Limun operite, naribajte koricu, đumbir ogulite i narežite na ploške debljine 2-3 mm.
4. Kada voda s jabukama prokuha, u nju dodajte naribanu koricu i nasjeckani đumbir, pa sve kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
5. Iscijedite sok iz limuna. Gotovu juhu procijedimo, jabuke možete čak i iscijediti ili protrljati kroz metalno sito, a kada se juha ohladi, ulijte u nju sok od limuna.
Dodajte med po ukusu, ohladite i poslužite.
Ranije smo vam rekli što Poljaci obično doručkuju.