Iskusne domaćice odavno su shvatile da je mnogo lakše zamrznuti kopar za zimu nego ga sušiti, a još manje ga uzgajati svježe.
Ali smrzavanje ne nestaje samo tako. Morate naučiti 3 trika po kojima ćete zimi teško razlikovati smrznuti kopar od svježeg.
Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla je kako zamrznuti kopar.
Trik jedan
Kopar prije zamrzavanja nije potrebno prati. Činjenica je da zelje aktivno upija vlagu, što će nakon zamrzavanja utjecati na okus i izgled.
Bilo bi ispravno odabrati čiste i svježe grane za zamrzavanje.
Trik dva
Možete zamrznuti cijele zelene grane, ali ih je bolje rezati.
Samo rezanje ne smije biti jako malo, jer će kada se odmrzne zelje izgubiti okus i aromu zajedno sa sokom.
Trik treći
Možda je najvažniji kapacitet. Kopar nije potrebno zamrzavati u velikoj staklenci koju ćete morati vaditi iz zamrzivača svaki put kad kuhate nešto sa začinskim biljem. Promjene temperature utjecat će na okus i kvalitetu.
Stoga bi bilo ispravno pakirati zelje u male staklenke ili vrećice.
Ranije smo vam rekli kako kuhati pilav od tjestenine.