Ispostavilo se da mnogi još uvijek kuhaju jaja na pogrešan način: kuhar objašnjava kako i zašto

Čini se da je lakše skuhati jaja? Ali postupak ima svoje karakteristike.

Mnogi, ne znajući za njih, na kraju krivo kuhaju meko kuhano, poširano i tvrdo kuhano.

Za one koji žele savršeno skuhati jaja (prema sve tri mogućnosti), odgovarajuća pravila izrekla je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kajgana Stavite u kipuću vodu i kuhajte ne više od tri minute. Zatim izvadite i isperite hladnom vodom.

Jaja u vrećici (“poširana”) – kuhajte u kipućoj vodi najviše četiri minute. Zatim isperite hladnom vodom.

jaja
Fotografija: © Belnovosti

Tvrdo kuhana jaja kuhati u kipućoj vodi ne više od 12 minuta. Zatim isperite hladnom vodom.

U potonjem slučaju, mnogi ljudi čine pogrešku tijekom procesa kuhanja, što dovodi do pojave tamnog premaza na žumanjku.

Zato – da bismo to izbjegli – jaja nakon kuhanja isperemo hladnom vodom.

A kako sadržaj jaja ne bi iscurio kroz pukotine u ljusci, potrebno je dodati sol u vodu.

Ranije smo vam rekli što učiniti ako se krumpir ne ispeče dobro.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki