Pocrvene li rajčice na grmlju? Uzmite iglu i uvelike ubrzajte sazrijevanje rajčice u stakleniku

Često se događa da rajčice – jedna od najnepretencioznijih kultura – iz nekog razloga tvrdoglavo odbijaju dati crvene plodove.

Ne sazrijevaju, prokleti. Možda je krivo vrijeme: potrebno vam je sunce i toplina, nema promjena temperature. I to tijekom cijele sezone.

Postoji nekoliko opcija kako možete ubrzati proces zrenja rajčice.

Jedan od njih je izuzetno zanimljiv. Uključuje korištenje pribadače.

Oni vrtlari koji su već prakticirali ovu metodu kažu: svaku rajčicu u blizini stabljike treba pažljivo probušiti iglom.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Prema njihovim riječima, taj postupak ubrzava dozrijevanje rajčice za devet do deset dana.

Usput, uopće nije potrebno čekati dok rajčice ne pocrvene na grmlju.

Jeste li primijetili da su plodovi pobijeljeli? Slobodno ih uklonite i stavite u kutije za pohranu.

Potonje stavljamo na tamno, hladno mjesto gdje će naše rajčice same sazrijeti.

Ranije smo vam rekli iz kojih kreveta je potrebno ukloniti kopar.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki