Navodno, budući da je zdjelica zobenih pahuljica s mlijekom svima poznata od djetinjstva, nitko ne sumnja da je jelo zdravo ili barem bezopasno.
Nekada bi se takvo pitanje u društvu sigurno nasmijalo. Moderni stručnjaci skloni su provjeriti i prekontrolirati sve.
Za koga je došlo vrijeme da se odrekne zobene kaše s mlijekom, rekla je Elena Malysheva u eteru programa “Živjeti zdravo!”
Prednosti mlijeka i zobene kaše
Oba proizvoda su zdrava. Mlijeko je glavni izvor kalcija za mnoge ljude, koji je neophodan za zdrave kosti.
Zobene pahuljice su bogate fitinskom kiselinom koja smanjuje razinu šećera u krvi i rizik od razvoja određenih vrsta raka.
Ali ti proizvodi ostaju korisni sve dok ne završe u istoj tavi.
Jedva zobena kaša s mlijekom
Činjenica je da su mlijeko i zobeno brašno nekompatibilni.
Kada konzumirate mliječnu zobenu kašu, tijelo ne apsorbira kalcij.
To se događa zbog kiseline koja ga blokira, nakon čega vitalni element sigurno napušta tijelo.
Slična je situacija i s grizom, heljdinom i ostalim kašama koje se pripremaju na mlijeku.
Malysheva savjetuje da ovu točku uzmete u obzir prilikom hranjenja djece. Žene starije od 50 godina također bi trebale slušati.
Ranije smo vam rekli što će se dogoditi s tijelom ako svaki dan jedete svinjsku mast.