Mladi krumpir je ukusan sam po sebi. Od svih dodataka za njegovu pripremu dovoljno je uzeti maslac i svježi kopar. Ali ovo je već prošla faza.
Postoji jednostavno luksuzno jelo koje se može pripremiti upravo u ovoj sezoni – najfiniji soufflé.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla nam je kako kuhati.
Potreban:
- krumpir (mladi) – 360 gr;
- jaje – 1 kom .;
- vrhnje (15%) – 25 g;
- sir – 50 gr;
- maslac – 5 g;
- svježe začinsko bilje, sol i papar po ukusu.
Kako kuhati
1. Oguljene krumpire trebate skuhati u slanoj vodi dok ne omekšaju i zgnječiti ih.
2. Zatim umutiti jaje, dodati vrhnje i umutiti masu mikserom.
3. Zelje nasjeckajte, dodajte u pire zajedno sa začinima i promiješajte.
4. Posudu za pečenje namažite maslacem i u nju rasporedite pire u ravnomjernom sloju.
5. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva.
Nekoliko minuta prije spremnosti, pospite naribanim sirom i začinskim biljem. Dobar tek!
Prethodno smo vam rekli kakvu mast voli i kako je posoliti da biste bili ponosni.