Mrlje od lubenice na odjeći: Kako ih ukloniti

Lubenica je kralj ljetnog voća kojeg u ovo doba godine ne može nedostajati ni u jednom hladnjaku. Ili ga narežite na kriške i uživajte u zdjeli s ostatkom opranog voća. Ili ćete pojesti samo zdjelicu lubenice. Pijete ga u koktelu ili jedete u kombinaciji s fetom.

Što god odabrali, lubenica je pravi užitak s brojnim dobrobitima za vaše zdravlje. Jer ne govorimo samo o osvježavajućem voću koje u potpunosti hidrira (sadržaj vode doseže 92%), već o voću koje poboljšava zdravlje vašeg srca, izgled kože i kose (sadrži vitamine A i C) , dok se bori protiv upala i oksidativnog stresa.

Sve je to u redu, ali dok strastveno zagrizete slastan i sočan komad lubenice koji ste upravo odrezali, nova mrlja inaugurira vašu omiljenu bijelu haljinu.

Evo kako se riješiti mrlje kao da je nikad nije bilo.

Što će vam trebati?

  • Veliki bazen
  • Bijela tkanina
  • Deterdžent za odjeću
  • Izbjeljivač na bazi kisika
  • Salvete

Kako se riješiti mrlja od lubenice

1. Uklonite sve ostatke lubenice

Prvo uklonite sve komadiće lubenice i obrišite tekućinu papirnatim ručnikom ili čistom krpom. Pokušajte ne trljati mrlju kako ne bi prodrla dublje u tkaninu.

2. Isperite zamrljano područje hladnom vodom

Zamrljano područje lubenice operite hladnom vodom što je prije moguće. Postoje 2 načina za to. Jedan od načina je očistiti mrlju bijelom krpom umočenom u hladnu vodu, a zatim papirnatim ručnikom osušiti to područje. Drugi način (koji je ujedno i najbolji) je držanje tkanine pod mlazom hladne vode. Zatim isperite s pogrešne strane tkanine kako biste istisnuli sok lubenice iz vlakana tkanine.

3. Mrlju tretirajte deterdžentom za pranje rublja

Nanesite malu količinu tekućeg deterdženta za rublje izravno na mrlju od lubenice. Koristite deterdžent koji sadrži dovoljno enzima za “razbijanje” mrlje. Ostavite deterdžent najmanje 10 minuta. Zatim operite odjevni predmet prema preporuci na etiketi za održavanje tkanine.​

4. Ponovno provjerite zamrljano područje i nanesete

Prije nego što objesite odjeću da se osuši, provjerite mjesto na kojem je mrlja potpuno nestala. Ako je mrlja još uvijek prisutna, nemojte se obeshrabriti i prijeđite na plan B u nastavku.

Tekuća otopina koja će pružiti rješenje ako mrlja i dalje postoji

Ako je mrlja od lubenice još uvijek prisutna, pripremite tekuću otopinu tople vode i izbjeljivača na bazi kisika u lavoru. Umočite umrljano mjesto u otopinu i ostavite ga najmanje 4 sata ili preko noći. Ponovno provjerite mrlju od lubenice. Ako je mrlja nestala, operite prema uputama i ostavite odjeću da se osuši. Ako ga stalno viđate, ponovite ovaj posljednji korak.

Izvor: ladylike.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki