Isplati li se koristiti proizvode za izbjeljivanje zubi: postupak nije vrijedan novca

Mnogi su ljudi spremni izdvojiti značajne svote samo kako bi zubi bili bjelji.

Danas vas pozivamo da saznate djeluju li “izbjeljivači” zubne cakline doista.

Kako djeluju proizvodi za izbjeljivanje zubi?

Mnogo je proizvoda za izbjeljivanje koji se razlikuju po učinkovitosti, no gotovo svi – i oni koje koriste profesionalni stomatolozi i oni koji se mogu koristiti kod kuće – sadrže vodikov peroksid.

Vodikov peroksid demineralizira caklinu (proces suprotan mineralizaciji), odnosno otvara pore zuba i stupa u interakciju s pigmentom koji se “začepi” tijekom uzimanja hrane. Tijekom reakcije raspada se na slobodne radikale kisika koji uništavaju pigmente boje.

Nažalost, učinak korištenja proizvoda za izbjeljivanje je privremen – čim ga prestanete koristiti, zubi se vraćaju u prvobitnu boju.

Zubi
Fotografija: © Belnovosti

Zbog toga se zubi moraju uvijek iznova izbjeljivati. Problem je što se u procesu tako dugotrajnog korištenja proizvoda za izbjeljivanje oštećuju zubi i desni.

Kako bi vaši zubi bili bijeli i zdravi, važno je redovito raditi dvije stvari: četkanje i čišćenje zubnim koncem.

Prethodno smo vam rekli što možete jesti ili piti prije spavanja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki