3 savjeta za održavanje domaćinstva koja biste trebali izbjegavati: Ne možete im vjerovati

Vjerojatno ste više puta na internetu naišli na savjete kako si pojednostaviti kuhanje, čišćenje i ostale kućanske poslove.

Na prvi se pogled životni hakovi mogu činiti doista vrijednima truda, ali očekivanja od njihove upotrebe nisu uvijek ispunjena.

Čišćenje vaza i staklenog posuđa

Postoji mišljenje da se takvi stakleni predmeti mogu lako oprati pomoću zrna: zrnca treba uliti unutra, uliti sapunicu i protresti.

Zapravo, trik će upaliti ako koristite prave žitarice – proso i heljda su preteški i mogu naškoditi proizvodu, a griz neće očistiti posudu, već će se zalijepiti za nju i dodatno je zaprljati.

Samo je riža prikladna za ovu svrhu – ona se stvarno može nositi sa svim vrstama mrlja bez oštećenja stakla.

Sredstva za ciscenje
Fotografija: © Belnovosti

Pranje tenisica pastom za zube

Ne biste trebali vjerovati videima u kojima autori nanose pastu na cipele, zatim isperu sastav toplom vodom i uživaju u rezultatu.

Da bi proizvod djelovao, treba ga ostaviti 15-20 minuta, a potom tenisice dobro istrljati. Mnogo ih je lakše prati u perilici rublja.

Čišćenje mikrovalne pećnice octom

Mnoge domaćice za čišćenje mikrovalne pećnice koriste mješavinu vode i 9% octa.

Kao rezultat korištenja otopine, smrznuta mast će zapravo omekšati, samo nakon toga će neko vrijeme ostati jak miris u prostoriji, koji je teško ukloniti.

Stoga se preporuča koristiti specijalizirano sredstvo za čišćenje mikrovalne pećnice.

Prethodno smo naveli razloge zašto piti instant kavu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki