Koji kuhinjski aparati su dugo zakasnili za zamjenu modernim analogima: oni su beznadno zastarjeli

Malo je vjerojatno da će moderna osoba skuhati čaj u samovaru ili kuhati kašu u loncu od lijevanog željeza, jer se ti predmeti smatraju atributima antike.

Ali, kako kaže stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, do danas sigurno postoje stvari u kuhinjama koje je odavno potrebno zamijeniti funkcionalnijim analogima.

Tekstilni ručnici

Ručnici od kojih je tkanina korištena upijaju mirise, a ako se svakodnevno ne suše pravilno, odmah postaju leglo bakterija.

Umjesto tekstila u kuhinji, kupite papirnate ručnike i na sudoper postavite elegantan držač za njihovo odlaganje.

Tanjurići za čaj

Čak su i naše bake, kad su kuhale čaj, šalicu pokrivale tanjurićem kako bi brzo dobile jak, aromatičan i ukusan napitak.

Špageti
Fotografija: © Belnovosti

Sada u trgovinama možete pronaći posebne silikonske poklopce – imaju vakuumski učinak, zbog čega se uvlače zbog visoke temperature. Kao rezultat toga, svoje omiljeno piće dobit ćete ne za nekoliko minuta, već za nekoliko sekundi.

Cjedilo za špagete

U prošlosti su se špageti nakon kuhanja sipali u cjedilo zajedno s kipućom vodom i ispirali hladnom vodom.

Međutim, sada domaćice znaju da tjesteninu nije potrebno ispirati – potrebno ju je izvaditi iz posude s kipućom vodom i prebaciti izravno u zdjelu za posluživanje.

Ovaj se problem može riješiti kupnjom posebne žlice za špagete u bilo kojoj trgovini posuđa. Zahvaljujući svom dizajnu, špageti ne klize i lako se pomiču u tanjur.

Ranije smo vam rekli kako kuhati kajganu na seoski način.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki