Dosta je stresa i strke u našim svakodnevnim životima – pa čemu stres oko malih svakodnevnih problema?
Da biste uštedjeli vrijeme i živce u svakodnevnim poslovima u kuhinji, poslužite se savjetom stručnjaka iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove.
Zobene pahuljice protiv mirisa
Zobene pahuljice su poznate po svojim upijajućim svojstvima, pa ako imate problema s mirisom u hladnjaku, stavite u njega zdjelicu zobenih pahuljica.
Skladištenje kruha
Kako bi pečenje što duže ostalo mekano i ukusno, pokušajte staviti drvenu lopaticu u posudu za kruh. Pomoću drva možete održavati optimalnu razinu vlage unutar posude, a kruh će ostati svjež nešto duže.
Ulje za mljevenje mesa
Ako trebate samljeti žilavo meso s mlinom za meso ili oprema nije dovoljno snažna, podmažite vijak uređaja biljnim uljem – kao rezultat toga, bit će vam lakše i brže prolaziti hranu kroz mlin za meso.
Skladištenje češnjaka
Kako se češnjak ne bi pokvario, čuvajte ga u vrećici s dodanom soli i suhim listićima čaja. Ove komponente sprječavaju truljenje i stvaranje plijesni.
Mlijeko za krumpir
Ne želite da vam narezani krumpir potamni? U vodu u kojoj je krumpir dodajte nekoliko žlica mlijeka – tako će oguljeni gomolji ostati svijetli i ukusni do trenutka kuhanja.
Ranije smo vam rekli kako kuhati pilav od tjestenine.