Kako pripremiti repu za zimu za boršč i salate: recept koji ne zahtijeva ocat

Pripravak pripremljen prema receptu iz ovog članka olakšat će i ubrzati pripremu boršča, salata i drugih zalogaja, gdje je glavni sastojak kuhana repa.

Kako pripremiti repu za zimu tako da kasnije ne morate gubiti vrijeme na kuhanje, rezanje i ribanje, ispričala je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti.

Da biste to učinili, trebat će vam:

  • 1 kg cikle;
  • 1 žlica soli;
  • 1 litra vode;
  • 3 g limunske kiseline.

Povrće najprije kuhajte 20-25 minuta dok nije napola kuhano, zatim ga ohladite i naribajte.

Ako više volite nasjeckanu ciklu, možete je nasjeckati nožem.

Repa
Fotografija: © Belnovosti

Nakon toga korjenasto povrće stavite u prethodno sterilizirane staklenke i možete krenuti s pripremom marinade.

Da biste to učinili, morat ćete uliti vodu u tavu, dodati sol i limun i pustiti da prokuha minutu.

Vrućom marinadom prelijte sadržaj staklenki tako da tekućina potpuno prekrije ciklu.

Ostaje samo smotati, okrenuti i zamotati praznine.

Ranije smo vam rekli što kuhati s rajčicama umjesto zelene salate.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki