Pripravak pripremljen prema receptu iz ovog članka olakšat će i ubrzati pripremu boršča, salata i drugih zalogaja, gdje je glavni sastojak kuhana repa.
Kako pripremiti repu za zimu tako da kasnije ne morate gubiti vrijeme na kuhanje, rezanje i ribanje, ispričala je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti.
Da biste to učinili, trebat će vam:
- 1 kg cikle;
- 1 žlica soli;
- 1 litra vode;
- 3 g limunske kiseline.
Povrće najprije kuhajte 20-25 minuta dok nije napola kuhano, zatim ga ohladite i naribajte.
Ako više volite nasjeckanu ciklu, možete je nasjeckati nožem.
Nakon toga korjenasto povrće stavite u prethodno sterilizirane staklenke i možete krenuti s pripremom marinade.
Da biste to učinili, morat ćete uliti vodu u tavu, dodati sol i limun i pustiti da prokuha minutu.
Vrućom marinadom prelijte sadržaj staklenki tako da tekućina potpuno prekrije ciklu.
Ostaje samo smotati, okrenuti i zamotati praznine.
Ranije smo vam rekli što kuhati s rajčicama umjesto zelene salate.