Kako razlika u godinama utječe na odnose: o tome ovisi vjerojatnost razdvajanja

Gina Marie Guarino, ovlaštena savjetnica za mentalno zdravlje, smatra da što je razlika u godinama veća, to su veće šanse da će muškarac i žena naići na poteškoće u svojoj vezi.

Do 5 godina

Prema istraživačima, najbolja razlika u godinama je jedna godina. Dokazano je da je vjerojatnost razdvajanja za takve parove zanemariva – iznosi samo 3%.

Osim toga, postoje dokazi da parovi u kojima je muškarac 1-3 godine stariji od partnerice imaju najveću razinu zadovoljstva u vezi.

Do 7 godina

Takav vremenski razmak važan je u situacijama kada djevojka ima 18 godina, a mladić 25. Do ovog trenutka muškarac je već završio studij, odredio svoje životne prioritete i spreman je zasnovati obitelj. Djevojka jednostavno mora proći kroz ove faze.

Međutim, što su muškarac i žena stariji, razlika od sedam godina postaje manje primjetna.

Par
Fotografija: © Belnovosti

Do 10 godina

Ako je razlika u godinama između partnera deset ili više godina, vjerojatnost da će se razdvojiti je 39%. Ako razlika dosegne 20 godina, šanse za razdvajanje se povećavaju na 95%.

Sven Drefahl, doktor znanosti sa Sveučilišta u Stockholmu, proveo je analizu parova različite dobi i otkrio da žena živi kraće ako joj je supružnik stariji, dok muškarac živi dulje.

Ranije smo vam rekli kako zadržati ljubav muškarca.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki