Brokula je pravi šampion po nutrijentima i vitaminima, a i nema tako gadan okus kako mnogi govore.
Ipak, neke već spomen brokule dovodi u loše raspoloženje.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrtog razreda, ispričala je kako pripremiti palačinke od brokule, a da nitko ne pogađa.
Potreban:
- pileći file – 400 g;
- brokula – 200 gr;
- jaje – 1 kom .;
- brašno – 2 žlice. l.;
- sir – 50 gr;
- kiselo vrhnje – 1 tbsp. l.;
- češnjak – 2 režnja;
- sol, papar na okus;
- biljno ulje.
Kako kuhati
1. Piletinu i brokulu nasjeckati na sitne komadiće, sir sitno naribati, a oguljeni češnjak protisnuti kroz prešu.
2. Povrće i meso pomiješati u posudi, dodati jaje, brašno, sir i pavlaku, začine po ukusu i izmiksati dok ne postane glatko.
3. Zagrijte tavu s biljnim uljem i žlicom vadite smjesu.
4. Palačinke ispecite s obje strane na srednje jakoj vatri.
Poslužite uz omiljeni prilog, salatu ili umak. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli kako ukusno skuhati čak i najjeftiniju tjesteninu.