Što se ne može dogoditi u sretnoj obitelji: 5 anti-primjera

S obzirom da većina psihičkih problema vuče korijene iz djetinjstva, vrijedi razmisliti o tome što se ne bi smjelo događati u obitelji.

Prije svega, ove se preporuke tiču ​​odnosa između supružnika.

Štiti, a ne “pili”

Zdrav odnos je kada, kada se pojavi problem, supružnici ga riješe i ne prebacuju odgovornost jedno na drugo. Pogotovo pred djetetom.

Usporedba s drugima

U zdravim obiteljima ne uspoređuju životni standard i ne stvaraju nedostižne ideale. Baš kao što se ne rugaju nečijim slabostima i nedostacima.

Slika žrtve

Često se jedan od partnera voli pretvarati da bi se cijela obitelj davno raspala da nije bilo njega, da je on jedini koji nosi teret svakodnevice, rješava probleme i stvara utjehu.

Obitelj
Fotografija: Pixabay

U stvarnosti supružnici dijele odgovornost za donesene odluke i zajedno ispravljaju pogreške.

Raspodjela uloga

Podjela uloga utječe i na psihu, da žena mora održavati ognjište i voditi red u “pećini” dok je njen muškarac u “lovinu”.

Bez drame i zamjeranja možete proći ako sve radite zajedno i pomažete jedni drugima koliko je to moguće.

Potpuna kontrola

Sretne obitelji izgrađene su na povjerenju, gdje svatko ima malo svog osobnog prostora i svoje interese, ali zajednički ciljevi ne ostaju po strani.

Ranije smo vam rekli zašto je beba počela gristi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki