Što kuhati s marelicama: francusko predjelo koje će osvojiti vaše goste

Ovi Francuzi su dosta čudni. Od luka rade džem, a peku marelice sa sirom.

Ali svađa o ukusima je zadnja stvar.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako ispeći marelice sa sirom i medom.

Potreban:

  • marelice – 8-10 kom .;
  • sir (dorblu ili koji već nađete) – 50 g;
  • prirodni med;
  • orasi.

Kako kuhati

1. Marelice operite, prerežite na polovice i izvadite košticu.

2. Posudu za pečenje namažite uljem i u nju stavite marelice s unutarnjom šupljinom prema gore.

marelice
Fotografija: © Belnovosti

3. Sir narežite ili naribajte pa ga punite u polovice marelica.

4. Sir prelijte medom i pospite nasjeckanim orasima.

Dovedite do spremnosti u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzijusa 10 minuta.

Vjeruje se da su marelice sa sirom izvrsno predjelo za vino.

Ranije smo vam rekli kako pripremiti repu za zimu za boršč i salate.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki